Hvor kommer din Gin og Tonic fra?

Rigtig mange unge elsker at drikke den såkaldte Gin og Tonic drink – især når de er ude på ferier som singler og bare gerne vil feste og have det sjovt. Så kan en Gin og Tonic i hånden være det, som gør ferien lidt mere spændende og festlig – både til nattelivet og til om dagen, når du slapper af ved poolen efter en lang nat med spændende mennesker og oplevelser. Men hvor kommer Gin og Tonic fra? Læs med her og find ud af dette og meget mere om gin.

Smagen af enebær

Gin er faktisk ikke en særlig ny form for alkohol, da den kan spores mange år tilbage i tiden. Dog blev det populære enebær (som man bruger i gin) brugt i medicin fra Holland af, da de dengang mente, bærret havde helende egenskaber. Enebærret blev også under den sorte død tilføjet til vin – igen fordi enebærret skulle have så gode evner indenfor medicin. Her fik folk dog også øje på, at bærret egner sig utrolig godt til alkohol.

I det 17ende århundrede

Her blev det tilladt i England, at man kunne producere gin uden en tilladelse, og det betød selvfølgelig, at rigtig mange mennesker gjorde dette og åbnede deres egne butikker til salg af gin. Dette gjorde desværre også, at mange mennesker fik alt for meget gin, så flere desværre døde af dette. Derfor valgte England så at stille krav til salg af gin. Dette gjorde også, at flere specialiserede sig indenfor produktionen af gin, som derfra udviklede nogle af de gode typer af gin, som vi bruger og elsker i dag – for eksempel London Dry.

Sammen i én drink

I nyere tid er man så begyndt at sætte den populære gin sammen med det såkaldte tonicvand, som giver den perfekte drink: Gin og Tonic. Man valgte at benytte det lækre tonicvand, fordi det giver et dejligt friskt modspil til ginnen, som både kan være i den sødere ende, eller i den mere bitre ende – alt efter hvad man gerne vil have af smag i sin gin. Og sådan var det altså, at den populære drink Gin og Tonic blev til.

Flere og flere steder sælger Gin og Tonic i dag

Selvom den populære drink har en god historie, er der faktisk begyndt at komme flere og flere smage af gin og tonicvand på markedet, så man virkelig kan få lov til at nørde det lækre gin og lave sin helt egen smagskombination af disse. Derudover bliver udvalget af både gin og tonicvand kun større og større, da flere og flere eksperimenterer på forskellige varianter af smag. Samtidig er der faktisk begyndt at komme flere og flere barer, som har både mange forskellige arter af gin og mange forskellige versioner af en Gin og Tonic på menukortet. Så skal du ikke ud at investere i en stor flaske af gin med en specifik smag, hvis du gerne vil i gang med at smage på lidt forskellige former for gin eller tonicvand. Så nemt er det blevet at være en rigtig gin-entusiast i dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *